DHSEAWORKS

Historie

Een stukje uit ons verleden

Onze historie

Het familiebedrijf werd begin jaren ’70 opgericht door de heer A. den Herder sr. en legde zich in eerste instantie toe op het winnen van zand uit de Nederlandse binnenwateren. In de tachtiger jaren heeft men de overstap gemaakt naar het winnen van zee aggregaten op zee.

Den Herder Seaworks is een belangrijke onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zand- en grindwinning in Noord Europa. Met geavanceerde sleephopperzuigers worden afnemers beleverd o.a. in Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Nederland en een aantal landen grenzende aan de Oostzee.

Het inmiddels 40 jarige bedrijf is van vader overgaan in vier zonen, welke allemaal werkzaam zijn op diverse functies binnen de onderneming en tevens aandeelhouder zijn in Den Herder Seaworks.

TSHD SAEFTINGE
De Saeftinge was een sleephopperzuiger, welke werd ingezet langs de kustgebieden in Nederland en België.

Door de toename van internationale opdrachtgevers met concessiegebieden buiten Nederland, heeft de rederij enkele jaren geleden besloten om de Saeftinge te verkopen, zodat de Spauwer een sleephopperzuiger met een grotere zuigdiepte en capaciteit kon worden ontwikkeld en gebouwd.

De Spauwer is sinds mei 2017 operationeel.